Egzotični pejzaži ne moraju uvijek biti daleki i nepristupačni. U srcu Mediterana, Jadranskim morem razdvojena od Italije, na toplom jugu Evrope, sa svježinom nepoznatog, čeka vas ova mala država. Samo sat leta iz Rima ili Budimpešte ili sat i po iz Ciriha i vaša crnogorska priča može da počne.

Crna Gora je jedna od poslednjih neotkrivenih tajni, najnovije otkriće svjetskog džet seta, ali zemlja čije najveće prirodne i duhovne vrijednosti odbijaju da budu uklopljene u bilo kakve komercijalne šablone.

Crna Gora je zemlja puna kontrasta i prirodnih ljepota: čisto i bistro Jadransko more, brojne i jedinstvene plaže – pješčane, šljunkovite ili kamenite s najvećim brojem sunčanih dana u godini; duge više kilometara ili svega nekoliko desetina metara; udaljene od mjesta boravka, okružene naseljem ili ispred hotela; ima ih u zalivima, na stjenovitim obalama, blizu maslinjaka, polja ili borove šume; izloženih vjetru, suncu i talasima; neke pružaju pogled na otvoreno more, neke su, pak, zaklonjene u uvalama; jedne su opremljene svim sadržajima za udoban boravak, a druge su divlje, izolovane, do kojih je moguce doći samo brodićem ili čamcem.